Genki

5.0 av 5
i betyg
5 Omdömen

Om Genki

Genki - så mycket mer än bara ett gym

Mer än bara ett gym? Ja, vi har ju faktiskt två - Bollebygd och Sandared. Skämt åtsido, så har vi en poäng. Du kan enkelt gå ut och springa, köpa egen utrustning på Blocket eller lyfta stockar i skogen. Hos oss finner du närmare hundra inspirerande gruppträningspass, de modernaste maskinerna och den skönaste atmosfären, där du är lika välkommen gammal som ung.

Träning nära dig! Tack vare många träningsflitiga medlemmar, kan vi på två relativt små orter erbjuda 1300m2 och 900m2 träningsanläggningar och utbudet likt de i stan. En nöjd medlem kommer tillbaka! I vår värld vimlar det av nyteckningar på helårskort som gör fem besök på ett år. Är det så vi vill ha det? Är det verkligen de bästa medlemmarna? För oss handlar det om att en nöjd medlem fortsätter. Och det är viktigt för både våran känsla och din hälsa. Det viktigaste är helt enkelt att få till en motiverande och inspirerande träning som du trivs med. Hör av dig idag, så berättar vi mer!

Genkisagan!

Det hela började en solig onsdag, den 1 augusti. Året var 2007. Jag, Jonas Granlund, köpte upp utrustning och inventarier från Bollebygds lokala gym. Gymmet var på 125m2, som jag döpte om från "Gym Å Sånt", till "Styrkebolaget". Jag drev verksamheten utöver mitt ordinarie jobb på Rusta. Då det var 63 medlemmar från start, fanns ingen tanke om annat än att ha det vid sidan om min anställning. Men ack så spännande! Nyss fyllda 22 år och ett helt eget gym - vilket wow-känsla. Sov över på anläggningen de första tre nätterna och ville inte slita mig, haha. En rolig parantes var att en vän berätta till mig om att gymmet var till salu, dagen efter gjorde jag ett muntligt avtal och sedan dagen därpå, skriftligt. Ingen annan ska ju stå i vägen för mina drömmar :-)

Den 1 februari 2008

Från början var min tanke att fortsätta driva gymmet vid sidan av en vanlig anställning. Men nu hade medlemsantalet tredubblats. Herregud! Jag kunde säga upp mig och syssla med min livsdröm på heltid. Sagt och gjort, men nu kom ett härligt problem. Den växande skaran medlemmar började bli för stor för den nuvarande lokalen, och jakten på en ny, större lokal drog igång.

Den 6 juli 2009

Jag kollade på många olika lokaler. Dubbelt så stort, tredubbelt så stort. Ju längre tiden gick, desto högre verkade förväntningarna vara och jag ville ju inte att någon skulle bli missnöjd. Äntligen hittade jag en ny lokal som motsvarande mina krav, med hela sju(!) gånger större yta. Jag hade bestämt mig, och kontrakt på denna skrevs redan efter några veckor. Snabba pix som vanligt.

Den 1 augusti 2009

Nu skaffade jag en heltidsanställd. Det var alltså både jag och en till - herregud vad roligt! Han fick ta ett stort ansvar på Styrkebolaget medan jag jobbade febrilt på vår nya, blivande lokal. Som sagt, "vår" nya lokal. Det var inte bara jag längre, nu blev det jag och en medarbetare - ett team! Arbetet med lokalen pågick ofta långt in på natten, och, inte alltför sällan, ända fram på morgonkvisten. Detta kan beskrivas som den period i ens liv då man måste satsa och ge allt, på bekostnad av fritid och livet i övrigt. Min sambo Martina fick dessutom ta semester från sitt dåvarande jobb på Mc Donalds för att, även hon, jobba dag och natt med den nya lokalen.

Den 2 oktober 2009

Nu slog vi upp portarna för vårt nya träningscenter. Vi tog nu steget från småskaligt gym, till modern träningsanläggning. Namnet Styrkebolaget passade inte längre in, och byttes ut mot ett mer passande, GenkiCenter. Genki är hämtat från japanskan, och står för hälsa, välmående och energi.

Den 1 december 2009

Vi växer snabbare än väntat och sadlar därmed om till aktiebolag. Aktiebolag? Cheeses! Vi var ju nyss en liten anläggning på 63 medlemmar, tänkte jag.

Den 31 januari 2010

I samband med att vi höll öppet hus denna helg med bland annat uppträdande av artisten Björn Rosenström, gick vi över gränsen 500 medlemmar. Målet var att inom fem år, få 400 medlemmar, men kanske med otrolig marknadsföring få 500. Istället för fem år, tog det mindre än ett halvår. Det går verkligen inte att beskriva denna känsla. Och ännu roligare var att detta medförde att jag kunde få en ny medarbetare. En till som delade mitt intresse. Helt enkelt min sambo, Martina Grönquist, kunde få anställning på heltid och säga upp sin tjänst på MC Donalds.

Den 23 augusti 2010

Nu tog vi nästa steg och byggde ut med en stor lokal för gruppträning. Utbudet av klasser har redan sedan start kunnat mäta sig med det hos betydligt större anläggningar i städerna. På några veckor har vi nått över 700 medlemmar.

Den 30 oktober 2010

Vi saknade i vårt utbud spinning och poweryoga. Det fanns en förening i Bollebygd som erbjöd detta och vi ville inte börja med det, då det viktigt för mig att hjärtat är med. Efter några träffar tog vi över föreningen och flyttade in den i våra lokaler, tillsammans med alla deras inspiratörer.

20 december 2010

1000 medlemmar! 1000 medlemmar!! 1000 medlemmar!!! I en av Sveriges minsta kommuner. Vi syndes här i massor av medier över Sverige om vår framgångsaga. Helt otroligt.

20 mars 2011

1200 medlemmar! Alltså dubbelt så många vi var dagen innan vi började med gruppträning. Här fanns ett verkligt stort intresse. Och detta på mindre än sju månader. Här gick vi även ut med offentligt efter lång planering, att vi kommer öppna i Sandared. En ännu mindre ort en Bollebygd.

16 april 2011

Här fick jag mig en riktig egoboost! Var en stor mässa och tillställning. Jag och mina medarbetare sagt långt bak och halvlyssnade och helt plötsligt blev det tyst i lokalen. I högtalarna hörde jag "Jonas Granlund, hör du mig, ville du komma upp på scen". Åh herrejösses.. vad ska jag göra där? På vägen dit, hördes det "här har vi Jonas, årets entréprenör. Jippie!!

3 september 2011

Nu slår vi upp dörrarna för Sandared. Vi bytte även namn till det enklare namnet "Genki", och alltså tagit bort "-center". I Bollebygd har nu medlemsavtalet nått över 1300. Vi är nu först i Sverige med Kinesis Station och tidigare bland de första av en rad olika maskiner. Redan innan öppning nådde vi över 200 medlemmar.

1 mars 2012

Redan nu nådde vi 500 medlemmar och kunde slappna av lite mer. Det fungerade även på denna lilla ort.

Att gå från Rusta respektive Mc Donalds, till att få arbeta heltid (ok.. kanske liiiite mer än heltid) med vårt absolut största intresse, och dessutom få en så otrolig respons från er nöjda medlemmar, som dessutom ständigt ökar i antal, kan inte beskrivas med ord. Vadå arbete förresten? Säger Zlatan att han går till jobbet när han spelar fotboll? Nope! Detta är inget jobb, det är min och mina kollegors lekstuga.

Vid pennan, Jonas Granlund, Genki.

Vad tycker du om Genki?

Ge det här gymmet så många stjärnor som det förtjänar!

Tack för ditt betyg! Kanske du även vill skriva en kommentar?

Snittbetyg
5.0 av 5.0 i betyg
(5 omdömen, 2 kommentar)
Service
5 av 5.0
Instruktörer
5 av 5.0
Gruppträning
5 av 5.0
Anläggningen
5 av 5.0
Utbud
5 av 5.0
Prisvärt
5 av 5.0

, den 22 december

Har testat en del olika ställen och Genki slår allt!

, den 23/7 2014

Wohoo så bra :-)

Kontakta Genki

Provträna

Skicka ditt namn och mobilnummer så får du ett sms som du kan visa upp på gymmet och få träna en gång gratis! Endast ett sms per person och gym.

Öppettider

Mån-sön
05:00 - 23:00

Priser

Detta gym har ännu inga priser inlagda.

Gymmets utbud

 • Fria vikter

 • Yoga

 • Boxning

 • Spinning

 • Butik

 • Träningsmaskiner

 • Fri parkering

 • Kettlebells

 • Boxningssäck

 • Wi-Fi

 • Instruktör

 • Barnpassning

 • Cirkelträning

 • Core

 • Indoor walking

 • Kroppsanalys

 • Löpband

 • Medicinboll

 • Solarium

 • TRX

Näraliggande gym

Alla gym i Bollebygd